WEDSTRIJDVERSLAGEN

ADMIN - 20/09/2020


WEDSTRIJDVERSLAG 19 SEPTEMBER 2020


Zaterdag 19 september 2020: de datum van de eerste thuisronde van de Northside Ballers Amsterdam!


Onze kleine Northsiders van de u12 waren er helemaal klaar voor om het op te nemen tegen Lisse. Maar het kwam uiteindelijk niet tot een wedstrijd. Lisse is niet komen opdagen als gevolg van gezondheidsproblemen. Een raar idee om met 20-0 te winnen zonder te spelen, maar dit hoort ook bij onze sport…


Onze u16-1 mocht het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Apollo. Deze versie van “North and South” was een game met twee gezichten: in het eerste bedrijf waren de teams aan elkaar gewaagd waardoor we de rust met een gelijkstand ingingen. De tweede helft was duidelijk voor de thuisploeg. De tactische zetten van coaches Dwight en Maily dwong Apollo op de knieën. De u16-1 pakte zijn tweede zege van het seizoen: 56-41


Onze Heren 2 ontvingen de Heren 3 van MBCA. Onze mannen stonden nagenoeg de hele wedstrijd voor tussen de 6 en de 12 punten. Toen de fysieke en soms zelfs grimmige wedstrijd richting het einde ging, gaven de Amstelveners nog even gas: in het laatste kwart kwam MBCA op gelijke hoogte. In de eindfase kwamen de punten van Ric, Beaudi en Kenneth net op het juist moment waardoor de punten in De Weeren bleven: 68-65


Onze kids van de u14-1 moesten aantreden tegen de U16 dames van BVA. De manschappen van Erwin en Lizeta vlogen zo ongeveer uit de startblokken om na 20 minuten een ruststand van 53-10 te noteren. Gedurende kwarten 3 en 4 veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De u14-1 eindigde het treffen wederom in driedubbele cijfers: 101-28. Vervelend detail was dat een dame van BVA zwaar geblesseerd raakte.


In de volgende match was het de beurt aan onze u16-2. De tegenstander was Break Out uit Wieringen. In het begin van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. Maar onder leiding van Whares in de offense en Leon in de defense liepen de Ballers uit. Zeker na het tweede kwart vergrootten onze pubers het verschil terwijl de sympathieke Wieringers moeite hadden om bij te blijven. De formatie van Maily en Haben speelden het restant van de game uit waarmee de tweede overwinning werd behaald: 54-31.


Ook onze u14-2 speelde voor het eerst op eigen bodem. De opponent waren de dames van de Hoppers. De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijkop. Daarna trokken de Horinezen de wedstrijd naar zich toe met net wat meer vernuft in het spel. Onze kids bleven de hele game wederom keihard strijden, maar kwamen niet verder dan een 37-50 nederlaag. Next time better!


Onze Golden Girls mochten het speelweekend completeren: de Dames 1 traden aan tegen de dames uit Leiden. Onze meiden ging vol passie en vuur ten strijde en leidden na het eerste kwart. Leiden kwam daarna terug in de wedstrijd door de rebounds beter te pakken. De Leidse dames smoorden tevens de opgezette aanvallen van onze pointguard-twins vroegtijdig in de kiem. Iedereen in De Weeren zag dat dit geregeld niet conform de regels plaatsvond, maar de wedstrijdleiding zag dit gek genoeg totaal anders. In Q4 hadden onze meiden nog een opleving maar die kwam helaas te laat: 40-58.


Een prachtige eerste thuisronde die naar heel veel meer smaakt. Volgende week wederom op locatie. Stay tuned...
WEDSTRIJDVERSLAG 11-12-13 SEPTEMBER 2020


De allereerste game van de 'Northside Ballers Amsterdam' ooit werd in IJmuiden gespeeld. Op vrijdagavond moesten onze Heren 2 aantreden tegen Akrides en dat gebeurde na enig verkeersoponthoud. De wedstrijd begon gelijkop, maar onze toppers maakten vooral in q2 en q3 het verschil. Het scorebord liet na 40 minuten de prachtige score van 33-68 zien en dat betekent dat de historische eerste overwinning van NBA binnen is.


Onze u16-1 reisde zaterdagmiddag af naar de provinciehoofdstad om de degens te kruizen met Triple Threat. Onze boys waren de hele wedstrijd beter aan het ballen. Vooral het 3e kwart overrompelden we de Haarlemmers met een 23-5 run. De eindstand werd 22-62 tegen TTT waarmee de punten dik verdiend meegingen naar de Northside...


Aan het einde van de middag speelden onze u14-1 en onze u18 tegen de Guardians in Alkmaar. Onze teams bezorgden de thuisploeg niet de leukst denkbare seizoenstart: zowel de u14-1 als de u18 maakten allebei een honderdklapper (!). Een leuk detail is ook dat alle Ballers tot scoren kwamen in beide games. De u14-1 won eenvoudig met 23-106. De mannen van coach Jhonatan hadden een buzzerbeater van Ibrahim "nodig" om in de driedubbele cijfers te eindigen: 33-100.


Onze nieuwe trots, onze Dames 1 die landelijk 2e Divisie spelen, maakten hun debuut voor Northside Ballers in Diemen tegen de Blue Stars. Meteen vanaf de tipoff namen onze meiden het initiatief met slim basketbal. Northside dicteerde de game drie kwarten lang met telkens een kleine voorsprong. Pas in het laatste bedrijf kwamen de "Blauwe Sterren" terug in de wedstrijd door het gat te dichten. In de bloedstollende laatste minuten ging het gelijk op. In de laatste seconden van het treffen verbraken de Diemenaren de gelijke stand met een freethrow waardoor de punten in Diemen bleven. De BS kregen uiteindelijk veel meer dan waar het recht op had en onze Dames 1 helaas veel te weinig: 54-53.


Julianadorp was op zondagochtend het toneel van de eerste wedstrijden van twee bijna volledig nieuwe Northside-teams, de u12 van coaches Erman, Jan en Ümit en de u14-2 van Zakaria en Erwin. De allerkleinste Ballers hadden geen schijn van kans tegen een tegenstander met veel meer ervaring. JBC Noorderhaven won eenvoudig met 48-14. Ook onze u14-2 was kansloos tegen de thuisploeg maar onze kids bleven de hele wedstrijd kranig strijden voor wat ze waard waren. De strijdlust van onze stoere kids was bewonderenswaardig. Eindstand: 101-39.


Onze u16-2 mocht het eerste speelweekend van 20-21 afsluiten in Zaandam. De formatie van coach Haben zette een prima pot basketbal neer en daar hadden de Windmills geen antwoord op. Onze pubers gingen spelenderwijs naar de overwinning: 25-59. Enig minpuntje is dat Melis zwaar geblesseerd uitviel.


De wedstrijd van onze Heren 1 (tegen de Alkmaar Guardians) werd afgelast. Een prima eerste speelweekend voor de Northside Ballers met alle ingrediënten die onze mooie sport te bieden heeft. Op naar zaterdag de 19e at home....Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren